Menta Gyros- Ha itt jársz, térj be

Ha barátságos és pénztárca kímélő étkezésre vágysz, akkor térj be egy gyrosra a Mentába. A hely ugyan kicsi és nincs minden tekintetben kiforrva, de minden kezdet nehéz, ahogyan a mondás is tartja. A belső részben nem igen férnél el kilenc barátoddal, de a terasz, ami még nem volt megnyitva, 36 férőhelyes a honlapjuk szerint.  

 

A megközelíthetőség jó, a parkolás megoldott, de nem húsz autónak természetesen. Az ételbár kívülről letisztult „dizájnt” képvisel, semmi felhajtás, pont jó. Belépve az ajtón mintha hiányozna valami karakteres ismertetőjegy, hogy a Mentában vagyunk. Belül kicsit üres a tér, 4-5 asztal van. Az étlap és itallap csak egy 90 fokos fejfordítás után látható, így ne lepődj meg, ha nem találod meg egyből, mi is így jártunk. Az étlap szemrevétele után megállapítottuk, hogy olcsóbb, mint a belvárosban található hasonló helyek többsége. Persze nem egy ökör árával, de ezt nem is várhatjuk el ilyen gazdasági helyzetben. A választék nem olyan hatalmas, de ezek közül mindenki tud kedvére valót találni.

A választásunk két gyros „szendvicsre” (vagy két gyros pitában) esett, ami 590 Ft-ot jelent fejenként. Az étel elkészítése kicsit lassú volt, de nem vészes. Inkább legyen döcögősebb és jobb, mint gyors és ehetetlen. Az üzletpolitika rugalmas, mivel nem kell étkezés előtt kifizetni amit kértél, ráér utána. Amikor beleharaptam a gyrosba három dolgot állapítottam meg egyből. Az első, hogy a hús jó szaftos volt, ami azért fontos, mert a legtöbb helyen mintha kórót rágnál, annyira kemény az egész. Ez már egy piros pont. A második, hogy kissé hideg volt, főleg a zöldségekkel együtt. A harmadik, hogy a fűszerezés igen kellemes, bár a chili ízét nem éreztem, pedig kértem rá. Ez nekem mindig szívfájdalmam marad, ha ez történik. Az adagot tekintve nem kicsi, nem is nagy, pont elég, de aki nagyon éhes, az egy gyros tálat gyűrjön le.

Elérkeztünk a sorsdöntő részhez: A mellékhelyiség. A hely adottságait tekintve nincs női és férfi részleg külön. Belépve meglepően tapasztaltam, hogy a világítás mozgásérzékelős, így nem kell összetapicskolnom a falat a sötétben, hogy megtaláljam a kapcsolót. Itt négy dolgot tudtam megállapítani egyből. Az első, hogy nem volt büdös odabent és tisztaság volt. A második, hogy volt folyékony szappan, így kezet is tudtam mosni. A harmadik, hogy épp előttünk fogyhatott el a papírtörlő, így azt nem tudtam használni, de a falra felszerelt kézszárító mindent megoldott. De az igazság az, hogy ki nem állhatom. A negyedik dolog pedig, hogy nagyon nehezen lehet bekecmeregni magához a WC-hez, szóval ne rohanj, mert könnyen beverheted a fejed. A nőknek külön kiemelem, hogy tükör is található idebent.

A Menta honlapját tekintve elég kevés információ lelhető fel rajta, de ami fontos az mind megtalálható. Ingyenes házhozszállítást vállalnak, de a szórólapjukkal még nem találkoztam a postaládám közelében. Egész kellemes hely, nyugodt a hangulat, nincs kapkodás, máskor is benézünk, hátha azóta melegebb lett a gyros. :)

Összesítés:

megközelíthetőség/ parkolás: 4/5

berendezés: 2/5

kiszolgálás: 5/5

gyorsaság: 3/5

ízvilág: 4/5

étel adagok: 4/5

Kiegészítő információk