Csak csajok

Előnyödre váljék

smink

Munkám során a hölgyek más-más alkati hiányosságaikból, arckarakterükből adódó „szépséghibáikkal” keresnek fel. A leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszolva szeretnék segíteni minden olvasónak, hogyan is kerülhetik el a tipikus hibák buktatóit.

Melyek a legelõnyösebb színek az arckarakter kiemeléséhez?

A színelemzés egyszerűbb változatával otthon is kedvedre kísérletezhetsz. Nézd meg milyen színû a szemed, milyen árnyalatú a bőröd és milyen tónusú a hajad!
Sötét hajhoz, kreol bőrhöz a tiszta, élénk színek illenek igazán/pl. piros, fekete, fehér, sárga/, az arc közelében pedig a nagy színkontrasztokkal összeválogatott kombinációk az előnyösek /pl.matrózcsíkos egy kis pirossal például kendővel megbolondítva/.
Világos haj és bőr esetén fontos, hogy nem szabad elnyomni saját tompa és halvány színeidet a sminkelésnél. Kellemes árnyalatú színeket érdemes választani, mint pl.:barack rózsaszín.
Tipikus hiba: Az erős kontrasztos színek választásával a legnagyobb hibát követed el, ha világos tónusú a bőröd, hiszen a szépséged titka a halvány bőrödben rejlik. A kemény fekete szemceruza helyett is inkább a szürke árnyalatot választhatod.
Kísérletezni azonban hangulatod szerint lehet a színes szempillafestékkel.

Mi alapján válassz szemüveget, hogy az ne eltakarja, hanem kiemelje az arcot?

A szemüveg viseléséből akár előnyt is kovácsolhatsz magadnak feltéve, ha jól választod a formáját. A szemüveg mindig jobban kiemeli a szemöldököt, így annak ápolására és formára igazítására nagyobb hangsúlyt kell fektetned. A szempilla kiemelése elengedhetetlen ez esetedben is, mivel ez eredményez nyílt tekintetet. A make-up elkészítésénél a diszkrét finom smink legyen a célod! Íves arcformával rendelkezõknek kerülendõ az arcukat hangsúlyozó kerek vagy íves szemüveg, helyette
a kissé szögletes megoldásokat válasszák.
Szögletes arcformánál, azonban jótékonyan lágyíthatjuk arcunk markáns vonásait a kissé íves szemüvegekkel. Egy semleges színû, acélkék vagy galambszürke szemüvegkeret, minden alkalomra és minden stílushoz megfelelõ társ lehet számukra.

Széles csípő és comb esetén milyen az előnyös öltözet?

A kendőzendõ pontokon a matt anyagokat és zseb, bőségránc, illetve aplikáció nélküli modelleket részesítheted előnyben. Kívül viselt színes felsõkkel az arcodra és a felsőtestedre irányíthatod a fürkésző tekintetet. Derékpánt nélküli oldalt vagy hátul sliccelt nadrágokat és szoknyákat vásárolj magadnak. Egy jól eltalált hosszabb kiegészítő, ami alkatoddal összhangban áll, rögtön a felsőtestedre és a szép dekoltázsodra vonja a figyelmet.