Hírek

Fehértábla használati tanácsok

fehértábla

A fehértáblát első használat előtt legjobb, ha tisztára töröljük.
Táblatörlővel, egy puha szivaccsal vagy ronggyal finoman töröljük át. Győződjünk meg róla, hogy a felület száraz, mielőtt írni kezdünk rá!

Bárhol is használjuk a fehértáblát, az a legjobb, ha hetente egyszer tisztító termékkel megtisztítjuk. Ezzel eltávolítunk minden tinta-, markermaradványt.

A különböző típusú táblák más-más táblafelülettel készülnek, ezért másképp viselik a terhelést.

Zománcozott acél:
E felület minősége: hosszú távú, intenzív használatot tesz lehetővé.
A zománcozott acélt keményre égetik, hogy kiváló minőségű, rendkívül kemény írófelületet adjon.
Mivel a felület karcálló, ha nem a megfelelő markereket használjuk (pl. nem törölhető markereket), még akkor is eltávolíthatjuk a tintát anélkül, hogy a tábla károsodna. A tinta könnyen letörölhető még hosszú idő után is.

Lakkozott acél:
A felület hosszú távú, rendszeres használatot tesz lehetővé.
A lakkozott acél táblafelület speciális bevonattal rendelkezik, ami alkalmas arra, hogy szárazon törölhető alkoholos táblamarkerekkel írjanak rá. Az írófelület mágneses, hogy információt, illetve jegyzeteket mágnesekkel lehessen rá rögzíteni.

Melamin:
Ez a felület rendszeres használatot tesz lehetővé.
A tábla nem mágneses, melamingyanta-felület bizonyos mértékig karc- és nyomásálló, szárazon törölhető alkoholos táblamarkerekkel lehet rá írni.
Leginkább otthonra vagy eseti igénybevételre ajánljuk.

Ha a fehér tábla szivaccsal már nem tisztítható meg elég alaposan, vagy a felületén látható a filcek színe, vagy árnyékos a felülete, akkor speciálisan erre a célra készült tisztítóeszközöket kell használnunk. Például a fehértábla-habot vagy -kendőket. Soha ne használjunk a fehér tábla tisztításához alkoholtartalmú tisztítószereket, ezek ugyanis károsíthatják a tábla felületét!

És végül egy tipp, amit 15 év használati tapasztalata alapján osztok meg. Ha van lehetőségünk, akkor a zöld marker színt kerüljük, a többi szín kevésbé marad meg a fehértáblán, ritkábban kell táblatisztítót kell használni.

Ahonnan fehértábla rendelhető nagy választékban: irosz.hu/fehertabla