Csak csajok

4 tipp a “szépséghibák” elkerülésére

smink-szem
A korral járó szem alatti karikákat-ráncokat mi módon lehet palástolni?

A csillogó gyöngyházfényű, illetve különféle selyemporok használatát mellőzd, helyette a szempilládat dúsíthatod és a fókusz középpontjába a szád kerüljön. Az lehet fiatalos és élénk színnel kiemelt, hogy rögtön arra a pontra irányíthassa mások tekintetét.

Túl vékony és magas vagy, de szeretnél szoknyát viselni?

Megteheted. Ha a tested sziluettje alapvetően egyenes, akkor rajtad különösen jól mutatnak a sûrû szövésû geometriai minták. Színes, élénk, mintás harisnyákkal, illetve kockás vagy sűrűn aplikált (rátett mintás) nadrág vagy szoknya fazonok választásával, nyugodtan viselheted.

Tipp vékony csontozatú magas hölgyeknek

Felső- és alsótesten egyaránt bátran viselhetsz olyan darabokat, melyek rövidítik a test arányait. Ilyenek például a vissza-hajtott nadrágszárak, vagy térdnadrágok, illetve felsõtesten az elütõ színû passzék és visszahajtott ingujjak.

Ezzel szemben az alacsony termetűek kerüljék ezeket. A közepes és nagy minták sem mutatnak kedvezõen az apróbb termetû hölgyeken. 
Helyette kedvezőbb benyomást kelthetnek, ha kevesebb mintás holmit vásárolnak például egyszínű felsőrészt választanak és ahhoz tesznek kiegészítõnek egy mintás kendõt vagy nyakláncot.

Milyen sminkeléssel teheted igézõbbé a tekinteted?

A mandula vágású szemet hangsúlyozhatod barnás, fekete szemceruzával sminkelve. Ezzel kontúrozd az alsó és felsõ szempilláid tövét, majd kissé mosd el a füstös hatás kedvéért! A szempillát is erőteljesebben emeld ki! Ha szemeidet nem találod elég kifejezőnek, ezért kiemelni esetleg nagyítani szeretnéd, ne használj sötét tónusokat, és ne kontúrozd a szemedet körbe, helyette világos árnyalatokkal, gyöngyházfényű sminkkel, vagy a szemhéj belső szélét fehér szemceruzával húzd ki!